Athens GovJam για την καινοτομία στο Ελληνικό Δημόσιο

Athens GovJam για την καινοτομία στο Ελληνικό Δημόσιο

Στις 6 & 7 Ιουνίου η Αθήνα θα συμμετέχει για πρώτη φορά στη διοργάνωση GovJam που αφορά το Σχεδιασμό Δημοσίων Υπηρεσιών (Public Service Design) και πραγματοποιείται ταυτόχρονα σε 25 πόλεις σε όλο τον κόσμο!

To AthensGov Jam διοργανώνεται στην Αθήνα από την Design4Future.  H Place Identity συμμετέχει στην οργανωτική επιτροπή, αναγνωρίζοντας τη σημασία της εισαγωγής δημοσίων λειτουργών και φορέων της κοινωνίας πολιτών σε σύγχρονες μεθόδους συμμετοχικού σχεδιασμού. Το διήμερο Athens GovJam θα πραγματοποιηθεί στο Σεράφειο του Δήμου Αθηναίων με την υποστήριξη της ΕΛ/ΛΑΚ και απευθύνεται κυρίως σε στελέχη του Ελληνικού Δημοσίου που αντιμετωπίζουν την πρόκληση ανασχεδιασμού / αναβάθμισης σύνθετων δημοσίων υπηρεσιών.

Πρόκειται για ένα διήμερο βιωματικό εκπαιδευτικό εργαστήριο με στόχο την εξοικείωση των συμμετεχόντων με τον ανθρωποκεντρικό σχεδιασμό δημόσιων υπηρεσιών και την ανάπτυξη πρακτικών δεξιοτήτων σε εξειδικευμένα εργαλεία και ευέλικτες μεθοδολογίες ανάπτυξης προϊόντων και υπηρεσιών (agile development). Οι τομείς αυτοί έχουν τεθεί ως προτεραιότητα στην κρατική ατζέντα.

Οι συμμετέχοντες θα παρακολουθήσουν διαλέξεις από επαγγελματίες του τομέα που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα και το εξωτερικό και θα εφαρμόσουν άμεσα τη γνώση ανασχεδιάζοντας μια δημόσια υπηρεσία της επιλογής τους.

Το AthensGovJam απευθύνεται σε:

  • Εργαζόμενους του δημοσίου & ευρύτερου κοινωνικού τομέα σε θέσεις στρατηγικής ανάπτυξης και σχεδιασμού προγραμμάτων και υπηρεσιών.
  • Εργαζόμενους του δημοσίου & ευρύτερου κοινωνικού τομέα σε θέσεις παροχής των υπηρεσιών και εξυπηρέτησης του κοινού.
  • Στελέχη επιχειρήσεων και επαγγελματίες του ιδιωτικού τομέα που σχεδιάζουν υπηρεσίες και προϊόντα για το δημόσιο.
  • Οποιονδήποτε ενδιαφέρεται για τις δημόσιες υπηρεσίες. Το εργαστήριο έχει στόχο να φέρει κοντά εκπροσώπους του δημόσιου τομέα με πολίτες και φορείς της κοινωνίας των πολιτών και να προωθήσει το δημιουργικό διάλογο μεταξύ τους στο πλαίσιο του εκπαιδευτικού προγράμματος.

Παρατίθενται οι σχετικοί σύνδεσμοι για περισσότερες πληροφορίες και εγγραφή στο εργαστήριο.

Comments are closed.