Ελληνική ομάδα βραβεύτηκε σε διεθνή διαγωνισμό καινοτομίας!

politesΗ Κοινωνική Πλατφόρμα “Politeia 2.0 – Democracy reborn” κατέκτησε το Βραβείο Κοινού στον τελικό του 1ου Τουρνουά Κοινωνικής Καινοτομίας της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων, που ολοκληρώθηκε σήμερα στο Λουξεμβούργο!

H πρόταση ανήκει στους πολύ δραστήριους οργανισμούς Imagine The City και IDEA/TOPOS.
Ποιο είναι το concept:Αναδεικνύεται μία 2η Πλατωνική Πολιτεία, η οποία θα επιφέρει την αναγέννηση της δημοκρατίας στην Ελλάδα και την εδραίωση της στο διεθνή χώρο.

Οι δημιουργοί προτείνουν τον απεγκλωβισμό της πληροφόρησης, της γνώσης, της δημοκρατίας, της δημιουργικότητας και της καινοτομίας που παρουσιάζεται στη χώρα, προκειμένου να επέλθει η ενδυνάμωση της ελληνικής κοινωνίας μέσα από τη συλλογική συμμετοχή σε σημαντικούς τομείς και μέσα από την αξιοποίηση των πόρων του τόπου. Η Πολιτεία 2ης γενιάς στηρίζεται στον ελληνικό πολιτισμό, ο οποίος δεν αναλώνεται στις σημερινές πολιτικές και στο κέντρο του τοποθετεί την εξέλιξη της κοινωνίας.

Στόχος της ομάδας είναι η ανάδειξη του πλούτου που έχει η χώρα στην πολιτική, στην δημοκρατία, στον πολιτισμό και στη φιλοσοφία, προκειμένου να επέλθει ουσιαστική αλλαγή, κυρίως στις πολιτικές πρακτικές που ακολουθούνται τον τελευταίο καιρό. Τέλος, απώτερος σκοπός αποτελεί η αντιμετώπιση του πρωταρχικού ελλείμματος της Ελλάδας και της Ευρώπης, «το έλλειμμα δημοκρατίας», όπως αναφέρουν οι δημιουργoί του project.

Πηγή: GoodNews.gr

Comments are closed.