Φεστιβάλ των Κοινών: Ομιλίες & Εργαστήριο world cafe “Σύνταγμα & Κοινά”

Στο πλαίσιο του Φεστιβάλ των Κοινών, Κυριακή 8 Οκτωβρίου 12:00-16:00, στο κτίριο της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών (Αίθουσα Γραμμικού Σχεδίου (Καρατζόγλου), πρωτοβουλίες που δραστηριοποιούνται υπέρ της θεσμικής κατοχύρωσης της συμμετοχής των πολιτών στις πολιτικές αποφάσεις, συναντώνται γύρω από το θέμα “Κοινά & Σύνταγμα”, προτείνουν σειρά ομιλιών και προσκαλούν κάθε ενδιαφερόμενο να συμμετάσχει σε μια συζήτηση με τη μέθοδο world cafe. Οι ομιλίες θα θίξουν ζητήματα όπως : “Δημοψηφίσματα με Πρωτοβουλία Πολιτών & Κοινά”, “Το Σύνταγμα ως κοινό”, “Κοινά & Συμμετοχικός Σχεδιασμός Νόμων και Θεσμών”. Το world cafe – μια ευρηματική μέθοδος συζήτησης και ταχείας λήψης αποφάσεων – θα επικεντρωθεί σε δύο ερωτήσεις που αφορούν τον ρόλο των πολιτών στη διακυβέρνηση των κοινών και της θεσμικής διασφάλισης αυτού του ρόλου.

Πρόγραμμα

12:00 – 13:30 ΟΜΙΛΙΕΣ
“Δημοψηφίσματα με Πρωτοβουλία Πολιτών & Κοινά”, Διονύσης Αλεξόπουλος, φυσικός, εκπαιδευτικός, (ομάδα Δημοκρατία και Δημοψήφισμα)
“Το Σύνταγμα ως κοινό”, Χρήστος Λυντέρης, δικηγόρος, Διδάκτωρ νομικής, (ομάδα Πρωτοβουλία Για Ριζική Συνταγματική Αλλαγή)
“Κοινά & Συμμετοχικός Σχεδιασμός Νόμων και Θεσμών”, Ελισσάβετ Σπυρίδου, ψυχολόγος, (ομάδα Πολιτεία 2.0)

13:30-16:00 ΜΕΘΟΔΟΣ ΣΥΖΗΤΗΣΗΣ & ΛΗΨΗΣ ΑΠΟΦΑΣΕΩΝ : WORLD CAFE
Προσκαλούμε όλους να πάρουν μέρος στη συζήτηση

Φεστιβάλ των Κοινών :
https://commons.gr/

Αποτελέσματα εργαστηρίου world cafe “Σύνταγμα & Κοινά” σε μορφή PDF HARVEST REPORT – COMMONS FEST

 

 

 

Comments are closed.