Σεμινάριο “Προ-οπτικές Εμψύχωσης” στο Εθνολογικό Μουσείο Θράκης

Σεμινάριο “Προ-οπτικές Εμψύχωσης” στο Εθνολογικό Μουσείο Θράκης

Το τμήμα Μουσειοπαιδαγωγικής του Εθνολογικού Μουσείου Θράκης διοργανώνει στις 8 & 9 Δεκεμβρίου διήμερο σεμινάριο με έξι βιωματικά εργαστήρια γύρω από τα είδη και τις εφαρμογές της εμψύχωσης.

Η εμψύχωση, ανάμεσα σε άλλα, ενθαρρύνει την δημιουργικότητα, την κοινωνική αλλαγή, τη μάθηση, την αυτοέκφραση, την αλληλεπίδραση, την εμπλοκή, τον αναστοχασμό, την κριτική σκέψη και την ενσυναίσθηση. Στόχος του σεμιναρίου είναι οι συμμετέχοντες να έρθουν σε επαφή με διαφορετικά είδη και τεχνικές εμψύχωσης.
Οι θεματικές ενότητες του σεμιναρίου είναι:
• Η εμψύχωση στην τυπική μάθηση.
• Εφαρμοσμένη κοινωνικοπολιτισμική εμψύχωση.
• Παραστατικές τέχνες και εμψύχωση.
• Τεχνολογία και εμψύχωση.

Η Place Identity Clusters συμμετέχει στις “Προ-οπτικές εμψύχωσης” με εργαστήριο την Κυριακή 9/12/2018 ώρα 10.00-13.00 με θέμα “Συμμετοχικός σχεδιασμός: από τη θεωρία στην πράξη”: Με ποιους τρόπους μπορούμε να απελευθερώσουμε τη δημιουργικότητα και την καινοτομία σε ομάδες, οργανισμούς και κοινότητες μπροστά σε σύνθετες προκλήσεις; Πώς μπορούμε να εξασφαλίσουμε στην πράξη τη συμμετοχή και τη συνεργασία και να δράσουμε αποτελεσματικά και συλλογικά ώστε να προκαλέσουμε κοινωνική αλλαγή και πολιτισμική αναγέννηση; Το εργαστήριο αυτό αποτελεί εισαγωγή στην τέχνη της συμμετοχικής ηγεσίας και σε σύγχρονα εργαλεία συμμετοχικού σχεδιασμού. Κατά τη διάρκεια του εργαστηρίου θα γίνει παρουσίαση εργαλείων όπως η Διαδικασία του Κύκλου (Circle Process), η Εκτιμητική Προσέγγιση (Appreciative Inquiry), η Μέθοδος διαβούλευσης “Καφενείο του Κόσμου” (World Cafe) και ο Kαμβάς Συμμετοχής (Participation canvas), καθώς και πρακτική εφαρμογή τους σε συγκεκριμένες προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι συμμετέχοντες στην καθημερινότητα ή την κοινωνική τους δράση.

Το σεμινάριο απευθύνεται σε εκπαιδευτικούς, εμψυχωτές, εικαστικούς, κοινωνικούς λειτουργούς, ψυχολόγους, εκπαιδευτές και σε όσους ασχολούνται με οργανωμένες ομάδες ή απλά επιθυμούν να συμμετέχουν.
Κόστος συμμετοχής: 12€ ανά εργαστήριο. Σε περίπτωση επιλογής πολλαπλών εργαστηρίων θα υπάρξει έκπτωση στο συνολικό ποσό.
Τόπος διεξαγωγής: Εθνολογικό Μουσείο Θράκης, 14ης Μαΐου 63, Αλεξανδρούπολη
Πληροφορίες και εγγραφές στο 2551036663 & [email protected]
Περιορισμένος αριθμός θέσεων.
Θα δοθεί βεβαίωση παρακολούθησης.
Συντονισμός και οργάνωση: Βαλεντίνα Σωκράτους, Υπεύθυνη Τμήματος Μουσειοπαιδαγωγικής ΕΜΘ

Comments are closed.