CityToolBox LAB Athens / Rethinking Kypseli Market

CityToolBox LAB Athens / Rethinking Kypseli Market

Το CityToolBox έρχεται στην Αθήνα!

 

Το CTB_Lab ξεκινά τις δράσεις του στην Αθήνα, στις 4-6 Οκτωβρίου, σε μια συλλογική προσπάθεια της ομάδας του CityToolBox με το Impact Hub Athens, με την υποστήριξη του δικτύου Actors of Urban Change, στο πλαίσιο του 16ου MitOst Festival (3-7/10). Η Δημοτική Αγορά της Κυψέλης επιλέχθηκε για να πειραματιστεί με την εφαρμογή δοκιμασμένων εργαλείων της πλατφόρμας citytoolbox.net. Σκοπός είναι να φέρει κοντά και να ενδυναμώσει την τοπική κοινότητα της Κυψέλης. Kατ’ επέκταση να ενισχύσει τη συμμετοχή των πολιτών στην περαιτέρω διαμόρφωση και λειτουργία της Αγοράς.  

To CTB_Lab αποτελεί τη συνέχεια και τη μεταφορά της πλατφόρμας citytoolbox.net σε φυσικό χώρο. Συγκεκριμένα, επιχειρεί να αντιμετωπίσει τοπικές προκλήσεις μιας πόλης/γειτονιάς με τα εργαλεία και τις μεθόδους που περιλαμβάνονται σε αυτήν, ενώ, αναπτύσσει νέα σε συνεργασία με πολιτιστικούς φορείς, ακτιβιστές και ακαδημαϊκούς σύμφωνα με το εκάστοτε πλαίσιο διεξαγωγής του.

Κατά τη διάρκεια του CTB_Lab, η ομάδα του έργου CityToolBox θα συνεργαστεί με την τοπική κοινότητα με σκοπό να προσαρμόσει και εφαρμόσει δύο από τα υπάρχοντα ‘εργαλεία’ της πλατφόρμας, από το Βερολίνο: τα ‘Speisekino / Food & Footage’ και ‘Gütermarkt’. Το πρώτο CTB_Lab διοργανώνεται στο πλαίσιο των Εγκαινίων της Δημοτικής Αγοράς της Κυψέλης.

 

Πέμπτη | 04/10 | 10.00

Η πρώτη μέρα περιλαμβάνει συναντήσεις εργασίας της ομάδας CityToolBox με το Impact Hub Athens και το Λουκά Μπαρτατίλα, αρχιτέκτονα και κάτοικο της περιοχής, με σκοπό την κατανόηση του κοινωνικο-πολιτικού πλαισίου σχετικά με την αστική ανάπτυξη της γειτονιάς της Κυψέλης, αλλά και τη διαμόρφωση της Δημοτικής της Αγοράς.

Παρασκευή | 05/10 | 20.00

Η ελληνική εκδοχή του βερολινέζικου Speisekino / Food & Footage, CINE-Mαγειρέματα, θα πραγματοποιηθεί το βράδυ της Παρασκευής στη Δημοτική Αγορά της Κυψέλης. Πλούσιες γεύσεις που εμπνέονται από μία ή περισσότερες ταινίες, συνθέτουν μία κινηματο-γαστρονομική εμπειρία, με ελεύθερη είσοδο. Στα πρώτα CINE-Μαγειρέματα θα προβληθούν ταινίες που σχετίζονται με την δύναμη των Αγορών στο να μεταμορφώνουν τις τοπικές κοινωνίες. Τη γευστική πλευρά της βραδιάς, θα επιμεληθεί η Madame Ginger με συνταγές εμπνευσμένες από τη διαφορετικότητα & την πολυ-πολιτισμικότητα της Κυψέλης.

© Impact Hub Athens

Σάββατο| 06/10 | 10.00

Συναντήσεις εργασίας με τους διαχειριστές και τους προσωρινούς ενοίκους της Δημοτικής Αγοράς της Κυψέλης, την ομάδα του CityΤoolΒox, συμμετέχοντες του 16ου Φεστιβάλ Mitost, κατοίκους και τοπικούς φορείς της Κυψέλης, σχετικά με τη δημιουργία μιας, επαναλαμβανόμενης ανά τακτά χρονικά διαστήματα, ανοικτής αγοράς εντός της Αγοράς της Κυψέλης, βασισμένη στο επιτυχημένο παράδειγμα Gütermarkt (Βερολίνο). Στο πλαίσιο αυτών, θα προσδιοριστεί η στρατηγική υλοποίησης μιας τοπικής ανοιχτής αγοράς, οι μέθοδοι, οι αρχές διαχείρισης και επικοινωνίας.

© ZK/U

Το CityToolBox.net αποτελεί μια διαδικτυακή πλατφόρμα για τη διάδοση και την ανταλλαγή συμμετοχικών εργαλείων μετασχηματισμού του αστικού χώρου που αναπτύχθηκε με τη συνεργασία 6 ευρωπαϊκών οργανισμών, οι οποίοι συμμετείχαν στην 1η γενιά του προγράμματος Actors of Urban Change του Ιδρύματος Robert Bosch Foundation & MitOst, του ZK/U – Zentrum für Kunst und Urbanistik από το Βερολίνο (Γερμανία), του  House! Society (Živo Mesto) από το Μάριμπορ (Σλοβενία), του Teren Otwarty / Open Territory Foundation από το Λούμπλιν (Πολωνία), της Place Identity από την Αθήνα (Ελλάδα), του Mjestimice svjetlo/ In Places από το Ζάγκρεμπ (Κροατία) και της 4iS – Plataforma para a Inovação Social από το Αβέιρο (Πορτογαλία).

 

Join our community!

Website | www.citytoolbox.net

Instagram | Citytoolbox

#citytoolbox #CTB_Lab #CTBlab_Athens #ctb #changeityourself #participation #tools #civicengagement #athens #ctb_travels #urbanchange  #MitOstFestival #actorsofurbanchange #placeidentity #zku #hisa #terenotwarty #4iS #mjestimicesvjetlo

Facebook group | Citytoolbox

*Η δράση χρηματοδοτείται από το πρόγραμμα ‘Actors of Urban Change’.

Comments are closed.