2η Συνάντηση και Επίσημη Παρουσίαση της Εκπαιδευτικής Πλατφόρμας Citytoolbox στο Βερολίνο

2η Συνάντηση και Επίσημη Παρουσίαση της Εκπαιδευτικής Πλατφόρμας Citytoolbox στο Βερολίνο

Η Place Identity ταξίδεψε 10-13 Μαΐου 2017 στο Βερολίνο για το CityToolBox Website Launch, δηλαδή την επίσημη πρεμιέρα της διαδικτυακής πλατφόρμας #CityToolBox η οποία υποστηρίζει και ενθαρρύνει δράσεις πολιτών στο δημόσιο χώρο, ακολουθώντας πιστά το “CIY-idea” – Change It Yourself!

Στο πλαίσιο της 2ης ετήσιας συνάντησης πραγματοποιήθηκε αξιολόγηση της λειτουργίας της πλατφόρμας, της εύκολης πρόσβασης και περιήγησής της από το χρήστη καθώς και των εργαλείων που βρίσκονται σε αυτήν.

Επίσης, παρουσιάστηκαν λεπτομερώς οι στρατηγικές για την προβολή και διάχυση του έργου αλλά και της αξιολόγησής του καθώς και πιθανά μελλοντικά μοντέλα για τη βιωσιμότητά του.

Παράλληλα, η ομάδα της πλατφόρμας του Citytoolbox συναντήθηκε με τις ομάδες της 2ης γενιάς των Actors of Urban Change, παρουσιάζοντας τις πρωτοβουλίες που υλοποιήθηκαν σε ευρωπαϊκές χώρες το διάστημα 2015-2017.

Οι εκδηλώσεις ολοκληρώθηκαν το Σάββατο 13 Μαΐου 2017, με την επίσημη ανοιχτή παρουσίαση της πλατφόρμας του CitytoolBox σε κοινό, στο ZK/U Berlin – Center for Art and Urbanistics, την παρουσίαση επιτυχημένων bottom-up πρωτοβουλιών που υλοποιήθηκαν στην πόλη του Βερολίνου και έκθεση όλων των δράσεων που πραγματοποιήθηκαν στο πλαίσιο του προγράμματος Actors of Urban Change (2013-2017).

 

 

Την Place Identity εκπροσώπησαν στη συνάντηση οι Μαρία Κικίδου και Μαριάννα Πατελίδα, υπεύθυνες διαχείρισης του έργου CityToolBox στην Ελλάδα.

*Το Έργο χρηματοδοτείται από τους ‘Actors of Urban Change’, ένα πρόγραμμα της RBSG σε συνεργασία με το Ίδρυμα MitOst και το πρόγραμμα Erasmus + της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Comments are closed.