Πάρε Μέρος! Αθήνα – Βιωματική Εκπαίδευση

Πάρε Μέρος! Αθήνα – Βιωματική Εκπαίδευση

Τετραήμερη βιωματική εκπαίδευση πάνω σε σύγχρονες μεθόδους συνεργασίας ομάδων και οργανισμών και εργαλεία συμμετοχικού σχεδιασμού

Πέμπτη 14 έως Κυριακή 17 Μαϊου 2015  από τις 10.00 π.μ. μέχρι τις 18.00 μ.μ στο Ιmpact Hub Athens

  • Με ποιους τρόπους μπορούμε να απελευθερώσουμε τη δημιουργικότητα και την καινοτομία σε ομάδες, οργανισμούς και κοινότητες μπροστά σε σύνθετες προκλήσεις;
  • Πώς μπορούμε να εξασφαλίσουμε στην πράξη τη συμμετοχή και τη συνεργασία και να δράσουμε αποτελεσματικά και συλλογικά ώστε να προκαλέσουμε κοινωνικές και πολιτικές αλλαγές;

Πάρε μέρος σε ένα τετραήμερο βιωματικό σεμινάριο πάνω σε σύγχρονες μεθόδους συμμετοχικού σχεδιασμού, συνεργασίας και στρατηγικής οργάνωσης ομάδων και οργανισμών. Μετά τις εκπαιδεύσεις στο Μεσολόγγι, την Κοζάνη και τη Θεσσαλονίκη, συναντιόμαστε στο Impact Hub της Αθήνας για να εμβαθύνουμε πάνω σε καινοτόμες θεωρίες και πρακτικές. Παράλληλα αναπτύσσουμε το δίκτυο πόλεων και ανθρώπων που διερευνά νέες μεθόδους, εργαλεία, γνώσεις και νοητικά μοντέλα συμμετοχής και συνεργασίας.

Η εκπαίδευση απευθύνεται σε άτομα και ομάδες που θέλουν να εφαρμόσουν νέους τρόπους συν-εργασίας σε επιχειρήσεις, εκπαιδευτικά ιδρύματα, δημόσιους οργανισμούς, συλλόγους, ΜΚΟ αλλά και σε γειτονιές. Κατά το τετραήμερο, θα γίνει παρουσίαση εργαλείων όπως τα World Café,  Open Space Technology, Appreciative Inquiry,  Circle Practice και Harvesting, καθώς και πρακτική εφαρμογή τους σε συγκεκριμένες προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι συμμετέχοντες στην καθημερινότητα ή την κοινωνική τους δράση.

Το σεμινάριο εισηγούνται οι εξειδικευμένοι εκπαιδευτές* διεθνούς εμπειρίας Mάρκος Περράκης, Στέλλα Γαμβρέλλη, Simon Guentner, Δημήτρης Κοκκινάκης και Σόφη Λάμπρου.

Εγγραφές

Δήλωσε συμμετοχή: https://www.eventora.com/en/Events/athens-seminar

Kόστος συμμετοχής: 100 € ανά άτομο. Παρέχεται 20% έκπτωση για ομάδες άνω των τριών ατόμων και 50 % για φοιτητές και ανέργους.  Η συνδρομή περιλαμβάνει συμμετοχή στην τετραήμερη εκπαίδευση, 8 διαλείμματα για καφέ-τσάι & 4 μεσημεριανά γεύματα, ψηφιακό εκπαιδευτικό εγχειρίδιο, ψηφιακό έντυπο συγκομιδής των αποτελεσμάτων των συζητήσεων & των επαφών συμμετεχόντων, βεβαίωση παρακολούθησης.

Για περισσότερες πληροφορίες διαβάστε το ενημερωτικό φυλλάδιο.

Επικοινωνία

Τηλ: 6934438748 E-mail: [email protected]

www.politicalinnovation.gr

_______________

*Οι εκπαιδευτές

O Δρ Μάρκος Περράκης είναι ψυχολόγος, σύμβουλος & εκπαιδευτής ατόμων και ομάδων με επαγγελματική εμπειρία σε Ευρώπη και ΗΠΑ. Εκπρόσωπος της ANSE (Ένωση των Εθνικών Οργανώσεων για την εποπτεία στην Ευρώπη)  στην Ελλάδα. Είναι ιδρυτής της συμβουλευτικής εταιρείας Fractality η οποία ειδικεύεται στην καθοδήγηση, εποπτεία, εκπαίδευση, ανάπτυξη και αξιολόγηση ανθρώπινου δυναμικού σε δημόσιους, ιδιωτικούς φορείς και σε ευρωπαϊκά προγράμματα.

Η Στέλλα Γαμβρέλλη είναι δικηγόρος, πιστοποιημένη διαμεσολαβήτρια Υ.Δ.Δ.Α.Δ, συντονίστρια δημοσίων και ιδιωτικών διαλόγων, personal & executive coach, μέλος του International Coaching Federation και του European Mentoring & Coaching Council και εκπαιδεύτρια ενηλίκων. Είναι ιδρύτρια της κοινότητας «Νέες Ματιές στον Κόσμο μας», που έχει ως σκοπό να συμβάλλει στη δημιουργία ενός ομορφότερου, αρμονικότερου και ειρηνικότερου κόσμου.

O Simon Guentner είναι κοινωνικός λειτουργός και πολεοδόμος, καθηγητής Κοινωνικών Επιστημών και Κοινωνικής Πολιτικής στο Πανεπιστήμιο Εφαρμοσμένων Επιστημών του Αμβούργου. Είναι συνεργάτης του μη κερδοσκοπικού οργανισμού Migration Work στο Λονδίνο που εστιάζει σε θέματα αστικής ανάπτυξης, κοινωνικής ένταξης και μετανάστευσης. Συμμετέχει σε σειρά Ευρωπαικών δικτύων έρευνας δράσης για την υλοποίηση κοινωνικών έργων και την ενίσχυση της συμμετοχής πολιτών στα κοινά.

O Δημήτρης Κοκκινάκης είναι συνιδρυτής του Ιmpact Hub Athens, έπειτα από χρόνια εμπειρίας ως  υπεύθυνος Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων και συντονιστής της ομάδας hosting στο Impact Hub της Βιέννης. H εμπειρία του στο δίκτυο του Impact Hub δίνει μια βαθιά κατανόηση για το πώς κινητοποιούμε πόρους, αξιοποιούμε δυνατότητες και ευκαιρίες για την δημιουργία αξίας και παραγωγικών αλληλεπιδράσεων.

Η Σόφη Λάμπρου είναι συνιδρύτρια του Impact Hub Athens, με τριετή εμπειρία ως μέλος της hosting ομάδας του Impact Hub της Μαδρίτης όπου έμαθε στην πράξη διαδικασίες δημιουργίας κοινοτήτων, σχεδιαστικής σκέψης και συμμετοχικής ηγεσίας. Παράλληλα, ήταν μέλος της ομάδας συμβούλων Creative Society, με σκοπό τη στήριξη και την ενδυνάμωση επιχειρήσεων μέσα από δημιουργικές διαδικασίες επίλυσης προβλημάτων. Συνεργάζεται με το IE Business School στη Μαδρίτη, όπου παραδίδει μαθήματα για την κοινωνική επιχειρηματικότητα στο MBA & IMBA.

_______________

Η Αθήνα ανήκει στο δίκτυο πόλεων του έργου «ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑΣ» που υλοποιούν οι οργανισμοί κοινωνίας των πολιτών Culture Polis, Place Identity και Scify. Επιστημονικοί συνεργάτες της εκπαίδευσης είναι το Impact Hub Athens, η Fractality και η κοινότητα Νέες Ματιές στον Κόσμο μας. Το έργο συγχρηματοδοτείται από την Ισλανδία, το Λιχτενστάιν και τη Νορβηγία στο πλαίσιο του Προγράμματος «Είμαστε όλοι Πολίτες», το οποίο είναι μέρος του συνολικού Χρηματοδοτικού Μηχανισμού του ΕΟΧ για την Ελλάδα, γνωστού ως EEA Grants. Διαχειριστής Επιχορήγησης του Προγράμματος είναι το  Ίδρυμα Μποδοσάκη. Στόχος του Προγράμματος είναι η ενδυνάμωση της κοινωνίας των πολιτών στη χώρα μας και η ενίσχυση της κοινωνικής δικαιοσύνης, της δημοκρατίας και της βιώσιμης ανάπτυξης.

Comments are closed.