Πάρε μέρος! Μεσολόγγι – Βιωματική Εκπαίδευση

Πάρε μέρος! Μεσολόγγι – Βιωματική Εκπαίδευση

Κυριακή, 16 Νοεμβρίου
στις 10:00 π.μ. – 5:00 μ.μ.

Κέντρο Λόγου και Τέχνης-Μουσείο “Διέξοδος”
Αθανασίου Ραζή-Κότσικα 23, 30200 Μεσολόγγι

Για πρώτη φορά στην πόλη του Μεσολογγίου, ένα ολοήμερο βιωματικό σεμινάριο συμμετοχικής ηγεσίας, πάνω στις σύγχρονες μεθόδους συνεργασίας, συμμετοχικού σχεδιασμού και στρατηγικής οργάνωσης ομάδων και οργανισμών

Η εκπαίδευση απευθύνεται σε πολίτες που θέλουν να εφαρμόσουν νέους τρόπους συν-εργασίας σε επιχειρήσεις, σχολεία, δημόσιους οργανισμούς, συλλόγους, ΜΚΟ αλλά και σε γειτονιές. Κατά την ολοήμερη εκπαίδευση θα γίνει μια πρώτη εισαγωγή στις αρχές και τις εφαρμογές της Συμμετοχικής Ηγεσίας και θα παρουσιαστούν ενδεικτικά εργαλεία όπως τα
World Café, Open Space Technology, Appreciative Inquiry, Story Telling, Circle Practice, Harvesting.

Οι συμμετέχοντες θα εξασκηθούν ώστε:
– να σχεδιάζουν και να συντονίζουν δυναμικές συζητήσεις και συναντήσεις που συντελούν σε ευφυείς λύσεις και ενδυναμώνουν τη συνοχή των ομάδων.
– να προκαλούν αλληλεπιδράσεις που παράγουν καινοτόμες ιδέες και να δημιουργούν κοινή δέσμευση στην ομάδα για την υλοποίησή τους.
– να εφαρμόζουν πρότυπα οργάνωσης που προκαλούν αποτελεσματικές αλλαγές στο πώς ζούμε μαζί και πώς συνεργαζόμαστε.

|Εγγραφές|
Δήλωσε συμμετοχή στη σελίδα www.eventora.com/el/events/ekpaideysh-aopl
Επειδή ο αριθμός των συμμετεχόντων είναι περιορισμένος, εξασφαλίστε άμεσα τη θέση σας.

|Κόστος συμμετοχής: 20€
(περιλαμβάνεται συμμετοχή στην ολοήμερη εκπαίδευση, μεσημεριανό γεύμα, ψηφιακή έκδοση για την «Τέχνη της Συμμετοχικής Ηγεσίας», ψηφιακή βεβαίωση παρακολούθησης)

|Εκπαιδευτές|
Το σεμινάριο εισηγούνται εξειδικευμένοι εκπαιδευτές διεθνούς εμπειρίας και μέλη του παγκόσμιου δικτύου Art of Hosting: η Μαρία Σκορδιαλού από το Living Wholeness Institute με έδρα την Αγγλία και την Ελλάδα, και ο Οδυσσέας Βελέντζας από τους Process Makers με έδρα την Αθήνα.

|Επικοινωνία|
Δημήτρης Θεοδωρακόπουλος – Όλγα Δασκαλή-ομάδα Ερωδιοί
Τηλ: 6982382416, 6978539302, ώρες επικοινωνίας 17:00 – 21:00, E-mail: erodioi.messolonghi@gmail.com

|Τι είναι η «Τέχνη της Συμμετοχικής Ηγεσίας»;|

Η Τέχνη της Συμμετοχικής Ηγεσίας αφορά σε πρακτικές μεθόδους και νοητικά μοντέλα τα οποία δημιουργούν τις κατάλληλες συνθήκες έτσι ώστε το σύνολο των ιδεών, απόψεων και ικανοτήτων μιας ομάδας ατόμων να αναδύονται και να αξιοποιούνται με ένα δημιουργικό τρόπο. Βασίζεται στις αρχές της αυτό-οργάνωσης, της συμμετοχής και σε μη- γραμμικές λύσεις δίνοντας έμφαση στην ατομική και συλλογική εξέλιξη. Πρόκειται για μία εκπαιδευτική εμπειρία που αναπτύσσεται από το διεθνές δίκτυο Art of Hosting και αναδεικνύει τους καλύτερους τρόπους με τους οποίους μπορούμε να αξιοποιούμε τη συλλογική ευφυΐα, να μοιραζόμαστε τη γνώση και δρούμε αποτελεσματικά για τη διαχείριση αλλαγών. Η Συμμετοχική Ηγεσία είναι ένα πιο προηγμένο, πιο δημοκρατικό και πιο αποτελεσματικό μοντέλο της ηγεσίας, το οποίο αξιοποιεί την ποικιλομορφία, χτίζει κοινότητες και δημιουργεί κοινή ευθύνη για την ανάληψη δράσης, βαθαίνοντας την ατομική και συλλογική μάθηση.

|Το πρόγραμμα|

Το Μεσολόγγι ανήκει στο δίκτυο πόλεων του έργου «ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑΣ» που υλοποιούν οι οργανισμοί κοινωνίας των πολιτών CulturePolis, Place Identity (#placeidentitygr ) και SciFY. Τοπικός διοργανωτής του εκπαιδευτικού προγράμματος είναι η ομάδα Ερωδιοί. Το έργο συγχρηματοδοτείται από το πρόγραμμα «Είμαστε όλοι Πολίτες», το οποίο είναι μέρος του συνολικού Χρηματοδοτικού Μηχανισμού του ΕΟΧ για την Ελλάδα. Διαχειριστής Επιχορήγησης του Προγράμματος είναι το Ίδρυμα Μποδοσάκη. Στόχος του Προγράμματος είναι η ενδυνάμωση της κοινωνίας των πολιτών στη χώρα μας και η ενίσχυση της κοινωνικής δικαιοσύνης, της δημοκρατίας και της βιώσιμης ανάπτυξης.

 

Comments are closed.