Δυναμική έναρξη της Πλατφόρμας Πολιτικής Καινοτομίας

Δυναμική έναρξη της Πλατφόρμας Πολιτικής Καινοτομίας

Την Πέμπτη, 9 Οκτωβρίου, πάνω από 100 άτομα παρευρέθησαν στην εκδήλωση ” Κοινωνική και Τεχνολογική Καινοτομία για τη Δημοκρατία” στο χώρο Innovathens στην Τεχνόπολη για να ενημερωθούν σχετικά με τα έργα Πλατφόρμα Πολιτικής Καινοτομίας*, DemocracIt* και Leap*, τα οποία σχεδιάστηκαν και υλοποιούνται από τις μκο Culture Polis, Cafe Babel Greece, SciFy και Place Identity gr.

Eκπρόσωποι των φορέων παρουσίασαν τις δράσεις και τα έργα τους για τους επόμενους οχτώ μήνες, με ιδιαίτερη έμφαση στην Πλατφόρμα Πολιτικής Καινοτομίας, εγχείρημα που συνδυάζει πρωτότυπες πολιτικές και τεχνολογικές εφαρμογές με στόχο την ενίσχυση της συμμετοχής των πολιτών στις διαδικασίες λήψεως αποφάσεων. Συγκεκριμένα, έγινε αναφορά στο έργο ΠΕΔΙΟ_ΑΓΟΡΑ που αφορά την αναγέννηση της Πλατείας Βαρβακείου, την πρότυπη διαδικασία σχεδιασμού Νέου Συντάγματος από τους πολίτες Σύνταγμα 2.0 και στη διεθνή διεπιστημονική σύσκεψη με αντικείμενο την κοινωνική και τεχνολογική καινοτομία για τη Δημοκρατία (IDEATOPOS 2015) που θα πραγματοποιηθεί το Μάρτιο στην Αθήνα.

Εκπροσωπώντας την Place Identity, η Στεφανία Ξυδιά συντόνισε την εκδήλωση και μίλησε για την Πλατφόρμα Πολιτικής Καινοτομίας, η Μαίρη Καρατζά ενημέρωσε το κοινό για το Σύνταγμα 2.0, η Μαρία Σκορδιαλού παρουσίασε τα εκπαιδευτικά προγράμματα συμμετοχικής ηγεσίας, ενώ ο Λουκάς Μπαρτατίλας μας εισήγαγε στην πρότυπη διαδικασία αστικού σχεδιασμού ΠΕΔΙΟ_ΑΓΟΡΑ. Στην εκδήλωση ήταν παρόντες εκπρόσωποι της Πρεσβείας της Νορβηγίας, του Προγράμματος “Είμαστε όλοι πολίτες” του Ιδρύματος Μποδοσάκη αλλά και του Χρηματοδοτικού Μηχανισμού του Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου από το γραφείο Βρυξελλών. *Τα έργα χρηματοδοτούνται από τον Οκτώβριο 2014 έως τον Μάιο 2015 στο πλαίσιο του Προγράμματος «Είμαστε όλοι Πολίτες», το οποίο είναι μέρος του συνολικού Χρηματοδοτικού Μηχανισμού του ΕΟΧ για την Ελλάδα. Διαχειριστής Επιχορήγησης του Προγράμματος είναι το Ίδρυμα Μποδοσάκη. Στόχος του Προγράμματος είναι η ενδυνάμωση της κοινωνίας των πολιτών στη χώρα μας και η ενίσχυση της κοινωνικής δικαιοσύνης, της δημοκρατίας και της βιώσιμης ανάπτυξης. “

Comments are closed.