Ευρωπαϊκό Βραβείο Καινοτομίας από το Ίδρυμα Bloomberg στην πλατφόρμα συνΑθηνά

Ευρωπαϊκό Βραβείο Καινοτομίας από το Ίδρυμα Bloomberg στην πλατφόρμα συνΑθηνά

MayorsChallenge 2014 winners

Η Αθήνα ανάμεσα στις 5 νικήτριες πόλεις του διαγωνισμού  #MayorsChallenge του οργανισμού Bloomberg Philanthropies.

Η πρόταση που χρηματοδοτείται με το ποσό των 1.000.000 ευρώ αφορά στην ενδυνάμωση των υποδομών της πλατφόρμας συνΑθηνά. Συγκεκριμένα, το βραβείο θα επιτρέψει στο Δήμο Αθηναίων να αναπτύξει νέες ψηφιακές εφαρμογές και φυσικούς  χώρους συνάντησης και συνεργασίας των ομάδων πολιτών στα επτά δημοτικά διαμερίσματα, υπηρεσίες δικτύωσης και εργαλεία συνεργασίας μεταξύ ομάδων πολιτών, δημοτικών υπηρεσιών, ερευνητικών φορέων και τοπικών επιχειρήσεων για την ανταλλαγή τεχνογνωσίας καθώς και εκπαιδευτικά προγράμματα και εργαστήρια συν-δημιουργίας λύσεων για αστικά ζητήματα μικρής κλίμακας.

photo via synathina.gr
photo via synathina.gr

Απώτερος στόχος της πρότασης είναι η απλοποίηση των διαδικασιών και η εισαγωγή θεσμικών αλλαγών για την ενίσχυση της συμμετοχής των πολιτών στην τοπική διακυβέρνηση. Η χρηματοδότηση έχει ορίζοντα τριετίας και η υλοποίηση του έργου αναμένεται να ξεκινήσει τον Ιανουάριο 2015.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο σχεδιασμός και η σύνταξη της πρότασης του Δήμου Αθηναίων στο διαγωνισμό Mayors Challenge ( “Πρόκληση για Δημάρχους”) είναι αποτέλεσμα μίας γόνιμης διατομεακής συνεργασίας μεταξύ στελεχών διαφορετικών υπηρεσιών του Δήμου Αθηναίων, της εταιρείας τεχνολογίας Crowd Policy και της μη κερδοσκοπικής εταιρείας Place Identity GR. [ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΠΡΟΤΑΣΗ εδώ]

Περισσότερα για το διαγωνισμό Mayors Challenge: http://www.bloomberg.org/initiative/mayors_challenge (En).

Η ανακοίνωση των νικητριών πόλεων από τον Michael Bloomberg:

Comments are closed.