ΣΥΝΤΑΓΜΑ 2.0 Εκκίνηση

Την Κυριακή 2 Φεβρουαρίου στις 17.00 – 21.00 σας προσκαλούμε στο χώρο Impact Hub Athens να συζητήσουμε και να ξεκινήσουμε τα Εργαστήρια Πολιτών για ένα Σύνταγμα 2ης γενιάς για την Ελλάδα, από τους πολίτες για τους πολίτες.

Με το εγχείρημα “Σύνταγμα 2.0” στοχεύουμε στην όσο το δυνατόν μεγαλύτερη συμμετοχή πολιτών έτσι ώστε η ίδια η ελληνική κοινωνία να διαμορφώσει και να υπερασπιστεί ριζικές αλλαγές των πολιτειακών και συνταγματικών θεσμών. Πιστεύουμεότι η κατανόηση και ο σχεδιασμός του Συντάγματος της χώρας μας είναι υπόθεση όλων των Ελλήνων Πολιτών. Σύγχρονα εργαλεία και εφαρμογές συμμετοχικού σχεδιασμού επιτρέπουν, σήμερα όσο ποτέ, την ουσιαστική και δημιουργική συμμετοχή της ίδιας της κοινωνίας για τις ζητούμενες αλλαγές στους τρόπους διακυβέρνησης της χώρας μας.

Το Εργαστήριο θα πραγματοποιηθεί με τη μέθοδο World Café – μία απλή και κατανοητή μέθοδο διαλόγου η οποία δίνει την δυνατότητα στους συμμετέχοντες να εκφράζονται ελεύθερα, να συζητούν σε βάθος, και να αναδεικνύουν κοινές ιδέες και προτάσεις. Κατά την διάρκεια του εργαστηρίου οι πολίτες θα συμμετέχουν σε μικρές ομάδες και θα συζητήσουν για πολιτειακά θέματα. Σκοπός είναι η συλλογή απόψεων, αξιών και νέων ιδεών από τους πολίτες για το τι πρέπει να ρυθμίζει ένα νέο Δημοκρατικό Σύνταγμα για τη χώρα μας και με ποιους τρόπους. Στο α’ μέρος του εργαστηρίου θα οραματιστούμε και θα σχεδιάσουμε την πολιτεία στην οποία θέλουμε να ζήσουμε και θα καταγράψουμε τα χαρακτηριστικά της. Στο β’ μέρος, θα διαμορφώσουμε τις διαδικασίες και τους πολιτειακούς θεσμούς που μπορούν να πραγματοποιήσουν και να διασφαλίσουν την πολιτεία που επιθυμούμε.

Τα «Εργαστήρια Πολιτών – Σύνταγμα 2.0″ θα πραγματοποιηθούν σε διάφορες πόλεις της Ελλάδας. Τα δεδομένα που θα συγκεντρωθούν από το σύνολο τους θα αποτελέσουν τη βάση για μία πανελλαδική έρευνα σχετικά με τη δημιουργία ενός νέου Συντάγματος για την Ελλάδα, από τους πολίτες για τους πολίτες.

Λόγω περιορισμένου αριθμού θέσεων στο χώρο, παρακαλούμε να δηλώσετε συμμετοχή συμπληρώνοντας στην ακόλουθη φόρμα το ονοματεπώνυμο και την ηλεκτρονική σας διεύθυνση
https://www.eventora.com/en/Events/ep-01

Η είσοδος είναι ελεύθερη. Για περισσότερες πληροφορίες:
E-mail: [email protected] | Τηλ: 6977971517

* Το “Σύνταγμα 2.0” αποτελεί μία από τις δράσεις της πλατφόρμας πολιτικής καινοτομίας “Πολιτεία 2.0” που στοχεύει στην αναδημιουργία της Δημοκρατίας από τους πολίτες για τους πολίτες. Η παραγωγή των δράσεων εξασφαλίζεται από εφαρμογές συμμετοχικής χρηματοδότησης από τους ίδιους τους πολίτες. Περισσότερες πληροφορίες στη σελίδα www.politeia2.org

Comments are closed.