Συνάντηση με εκπρόσωπο της ΕΚΤ

Συνάντηση Γεργκ Άσμουσεν με μέλη του δικτύου Imagine the City

Στο πλαίσιο της επίσκεψης του στην Αθήνα ο κ.Άσμουνσεν – γερμανός οικονομολόγος, μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας – ζήτησε να συνομιλήσει με νέους που δραστηριοποιούνται στην Κοινωνία των Πολιτών. Συνάντησε, μεταξύ άλλων, τη Μαίρη Καρατζά και τη Στεφανία Ξυδιά, μέλη του δικτύου Imagine the City, όπου ενημερώθηκε για τις κοινωνικές δράσεις στις οποίες συμμετέχουν από το 2009.

Τόσο ο κ.Άσμουνσεν όσο και οι συνεργάτες του έδειξαν ενδιαφέρον να ακούσουν απόψεις εκτός πολιτικών και επιχειρηματικών κύκλων. Κατόπιν παρουσίασης κοινωνικών δράσεων ανά την Ελλάδα, επισημάνθηκε ο αποκλεισμός της Κοινωνίας των Πολιτών που προκύπτει από το Σύνταγμα και τους θεσμούς της χώρας. Με συγκεκριμένα παραδείγματα παρουσιάστηκαν νέες δυνατότητες που προκύπτουν μέσα από διατομεακές συνέργειες δημοσίων, ιδιωτικών και εθελοντικών φορέων και μέσα από σύγχρονες καμπάνιες ενημέρωσης και συμμετοχής πολιτών.

Το Imagine the City αποτελεί ένα Συνεργατικό Σχηματισμό και δραστηριοποιείται με στόχο την ανάπτυξη κοινωνικών δράσεων για την Αστική Αναγέννηση και τη Συμμετοχή των Πολιτών στις ελληνικές πόλεις, στο πλαίσιο του φορέα PlaceIDENTITY.GR – Clusters.

Η μη κερδοσκοπική εταιρία PlaceIDENTITY.GR – Clusters έχει στόχο την ανάπτυξη κοινωνικών δράσεων για την Ταυτότητα Τόπου και τη Συμμετοχή των Πολιτών στην Ελλάδα. Στα πλαίσια της αναπτύσσονται, επίσης, η διοργάνωση του διεπιστημονικού συνεδρίου IDEA|TOPOS (www.ideatopos.org) και το κοινωνικό εγχείρημα ΠΟΛΙΤΕΙΑ 2.0 (www.politeia2.com), το οποίο απέσπασε Ευρωπαϊκό Βραβείο Κοινωνικής Καινοτομίας και πρόκειται να εκκινήσει εντός του 2013 – Ευρωπαϊκό Έτος Πολιτών. Ο δίγλωσσος ιστότοπος ενημέρωσης για όλες τις δράσεις του φορέα PlaceIDENTITY.GR – Clusters (www.placeidentity.gr) αναμένεται να δημοσιευθεί στα τέλη Σεπτεμβρίου.

Comments are closed.